Tip van de maand: oktober

De besluitspier

Opruimen is vooral een kwestie van besluiten nemen.

Besluiten of je iets gaat bewaren of wegdoen.

En als je het wegdoet, dan moet je besluiten of je het weggooit in de afvalbak of dat je het weggeeft. Besluiten waar of aan wie je het gaat weggeven. Aan een kringloopwinkel? Aan de buurvrouw? Aan je familielid aan de andere kant van het land? En hoe komt het daar? Wanneer ga je het brengen of laten brengen of laten ophalen of opsturen?

En als je besluit iets te houden, moet je het dan laten repareren? Ga je het een verfje geven? Waar ga je het neerzetten? Moet er eerst een plankje getimmerd worden voordat je het kunt neerzetten? Moet je eerst een paar leuke opruimdozen kopen? Welke opbergdozen zijn geschikt? Waar ga je die kopen? Wanneer?

Je ziet het: het is hard werken voor je "besluitspier". 

En net als bij een gewone spier is het een kwestie van trainen en oefenen. In het begin vind je besluiten nemen lastig. Maar als je gaat oefenen, gaat het je steeds makkelijker af. Je besluitspier wordt dan getraind en daardoor sterker en sneller.

Oefen in het begin klein en kort.

Klein, door een afgebakend iets te nemen dat je helemaal, tot op de bodem, gaat opruimen. Bijvoorbeeld het dashboardkastje van je auto. Of het pennenbakje bij de telefoon.

Kort, door te beginnen met maximaal 10 minuten per dag. Handig om hierbij de wekkerfunctie in te schakelen.

Plezierige training gewenst!

Neem gerust contact op met mij voor meer informatie of een afspraak

Arjanne Steneker  •  info@allesopzijnplek.nl  •  0118-472782  •  06-42816154